OMGEVING EN TIPS - Vakantiehuisje op de Veluwe

Ga naar de inhoud

OMGEVING EN TIPS

Rode eekhoorn huisje op de VeluweWild reeën Veluwe huisjes
Welkom in ons huisje op de veluwe

vakantiehuisje op de veluwe bellen knop
envelop
0226-312485
knop
winter herfts vakantie op de veluwe huisje skieën
Veluwe Huisje te huur bosvennetje zandenbos
Huifkar huisje op de veluwe
Vakantiehuisje op de veluwe markt donderdag Nunspeet

Nunpseet op de Veluwe

Nunspeet vormt samen met de Veluwse dorpjes Hulshorst, Vierhouten en Elspeet de gemeente Nunspeet en wordt niet zonder reden “de parel van de Veluwe” genoemd; het is niet overdreven om te zeggen, dat Nunspeet voldoende biedt voor een vakantie op zich.
Zowel de natuurliefhebber als de rustzoeker, maar ook de actieveling zal in deze bijzondere omgeving volledig aan zijn trekken komen!

Zandenplas op de Veluwe

De natuur in Nunspeet bestaat uit stuifzand, bossen met knoestige bomen, heidevelden, spannende zandpaadjes, stille vennen en open ruimtes: de boswachterij Nunspeet is de Veluwe in het klein.
Een dagje naar het strand? Bezoek dan eens het recreatiegebied ‘Zandenplas’ (ca. 1 km), een klein en heerlijk bosbad met strand midden in het bos: Nunspeet aan Zee!
Zandenplas zwemmen op de veluwe
Zandenplas zwemmen veluwe
zandenplas vakantie huisje op de veluwe
eindeloos wandelen fietsen veluwe

Fietsen en Mountainbiking

U kunt vanuit het huisje wandelend of fietsend de prachtige omgeving verkennen; de hele Veluwe is voorzien van fietsknooppunten die ook door Nunspeet voeren en er zijn diverse wandelroutes voor u uitgezet. (N.B. ook één speciaal voor de kinderen: de kabouterwandeling!).

Veluwetransferium

Of wandel eens naar het Veluwetransferium (< 500 m); daar staat het bezoekerscentrum ‘Zandenbos’ met o.a. een vaste expositie over het ‘verhaal van de Veluwe’, ook uitermate geschikt en leerzaam voor kinderen die daarnaast in een spannende kabouterhut de geheime wereld van de boskabouters kunnen ontdekken.

Uitkijktoren Nunspeet

Op hetzelfde terrein staat een uitkijktoren van 30 meter hoog; vanaf de toren heeft u een fantastisch uitzicht. Naast het paviljoen is een leuke speeltuin aangelegd met uitnodigende picknicktafels.
kabouterwandeling Kabouterpad Nunspeet
Veluwetransferium wandelen veluwe Nunspeet
Schaapskooi Schaapskudde Veluwe huisje

Schaapskudde Elspeet Vierhouten

Tussen Elspeet en Vierhouten (ca. 5 km) vindt u de uitgestrekte heidevelden die grotendeels worden onderhouden door de schaapskudde o.l.v. de herders. Rond de kerstdagen worden de lammetjes geboren die -na een verblijf van enkele maanden in de schaapskooi- in het voorjaar sterk en groot genoeg zijn om met de kudde de heide op te gaan. Dat is een prachtig en vrolijk gezicht!
Veluwe huisje Edelherten wild spotten observatie

Wildspotten en Observatie Elspeterbos Veluwe

Wanneer u graag wild observeert, heeft u nu de gelegenheid om dat onder leiding van een ervaren natuurgids te beleven bij de wildobservatieplaats vlakbij, in het Elspeterbos. De gids begeleidt u wandelend en vertelt u over de sporen die u tegenkomt. Vanuit de hut heeft u uitzicht op een ‘wildakker’ en op de voerplaats. De kans op een bijzondere ontmoeting met een edelhert of een zwijn is bijzonder groot: in 95 % van de bezoeken wordt wild gezien!

Ook tijdens een wildspeurtocht onder leiding van een gids is de kans redelijk groot dat u een bosbewoner zult ‘spotten’, vooral in de bronstijd wanneer het burlen van de edelherten op grote afstand hoorbaar is; een onvergetelijke ervaring!
Watersport vakantie Veluwemeer zeilvakantie

Watersporten op het Veluwemeer

En dan is er natuurlijk ook nog het Veluwemeer (6 km): zand, strand, water, zwemmen, zeilen, surfen en waterskiën.
Braderie Nunspeet Elspeet Vierhouten Veluwe
Evenementen attracties Nunspeet op de veluwe

Evenementen, Braderieën, Optochten en Veluwse Folklore

Afgezien van de grote rijkdom die de natuur ons biedt, kent Nunspeet ook een rijk en divers aanbod aan evenementen, het gehele jaar door voor elk wat wils op diverse plekken, zoals braderieën, optochten en Veluwse folklore. Bij het VVV kantoor (ca. 500 m) kunt u gratis de meest recente recreatiekrant halen, waarin alle culturele- en natuuractiviteiten worden vermeld die in een bepaalde periode plaatsvinden.
Bij de VVV (500m) zal men u ook graag inlichten over alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden in de (directe) omgeving.

Dolfinarium Harderwijk Vakantiehuisje op de veluwe attracties

Dolfinarium Harderwijk

Ontmoet dolfijnen, walrussen, zeehonden en zeeleeuwen in het Dolfinarium te Harderwijk (12 km)
De Hoge Veluwe Vakantiehuisjes
Veluwe vakantiehuisjes Van Gogh

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Liever kunst en cultuur? Dan mag u het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum (35 km) echt niet missen: geniet er van de rust, ontdek het park op een gratis witte fiets of bewonder er talloze Van Gogh’s. De indrukwekkende beeldentuin van het Kröller-Müller museum is wereldberoemd. Ooit wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? Dat kan in het Museonder, het eerste ondergrondse museum ter wereld.
Apenheul Apeldoorn Nunspeet huisje veluwe

Apenheul Apeldoorn

Beleef het leukste dagje uit tussen honderden loslopende apen in de Apenheul te Apeldoorn (25 km).
het verscholen dorp bij vierhouten

Het Verscholen Dorp Vierhouten

Vlakbij huis in de bossen van Vierhouten ( 4 km) vindt u het Verscholen Dorp, tijdens de laatste wereldoorlog een schuilplaats voor onderduikers; een gereconstrueerd onderduikerskamp herinnert aan een vreselijke tragedie waarbij 8 joodse onderduikers de dood vonden.
Elburg Vesting vakantie huisje op de veluwe

Elburg

Of wilt u gewoon een dagje lekker rondslenteren in een bijzondere omgeving? Breng dan eens een bezoek aan Elburg (15 km), het pittoreske middeleeuwse vestingstadje. ( de verse vis is wereldberoemd in Nederland!)
Koningin Julianatoren veluwe huisje te huur

Koningin Julianatoren

In Apeldoorn is het speelpark Koningin Julianatoren.
De Julianatoren is een gezellig, veilig en overzichtelijk pretpark. Het  pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, biedt een heerlijk dagje  uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.
De Zwaluwhoeve wellnessresort veluwe

Welnessresorts De Zwaluwhoeve

In Hierden (12 km) vindt u De Zwaluwhoeve, één van de grootste welnessresorts van ons land.

De Kijktuinen in Nunspeet

Een tip voor tuinliefhebbers: de Kijktuinen in Nunspeet ( 1,5 km), het bloemenhart van de Veluwe en tevens 1 van de 8 toptuinen van Nederland.
Kijktuinen Nunspeet op de Veluwe
Paleis Het loo Apeldoorn Veluwe Vakanties

Paleis Het Loo Apeldoorn

Aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie als museum opengesteld voor het publiek.

Walibi Biddinghuizen

Walibi Holland tenslotte (nabij Biddinghuizen) ligt vlakbij (18 km): beleef een te gek dagje uit met een ruime keuze uit meer dan 40 attracties en shows.
Achtbaan Walibi Biddinghuizen Veluwe
...Vakantie huisje op de veluwe huren Goedkoop
boshuisje in de natuur

Elspeet Nunspeet Vierhouten Vakantiewoning Hulshorst
goedkope Kindvriendelijk vakantiebungalow weekendje weg Last Minutes voordelige woning op de veluwe...

 

Terug naar de inhoud